Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Kom tæt på Tunesiens børn

Hvordan mon det er at være barn i Tunesien? hvad sker der mon i en almindelig hverdag? Det afhænger helt af, hvor og hvordan man vokser op.

Gennem film, billeder, tekst, vennebøger og tidshjul i kommer I tæt på tre børn gennem interaktive portrætter. Se det i sektionen 'Tunesiens børn' på hjemmesiden – og udvid evt. til et mini-forløb.

Hvordan er det at være barn i Tunesien, hvis man har en velhavende familie og tjenestefolk – eller hvis man bor hele familien i ét rum i en fattig provinsby – eller hvis man bor i en stor by og drømmer om at blive journalist eller læge?

Hvordan er hverdagen for piger og drenge – og hvad laver man i fritiden?

I kommer tæt på børnene gennem de tre interaktive web-portrætter på i hjemmesidens sektion ’Tunesiens børn’, der består af små film, korte tekster, et fotoalbum, en vennebog og et tidshjul.

I kommer med helt indenfor

Det giver dine elever et unikt indblik i tunesisk dagligliv og nogle måder at vokse op på, som både minder om deres egen hverdag i Danmark og er meget anderledes. I er med i skolen, derhjemme, på markedet og andre steder. Som noget særligt er alt indholdet til de tre børneportrætter i år produceret af børnereportere fra Tunesien – og I kan også få et kig ’behind the scenes’, i sektionen ’Børne-reporterne’ her på hjemmesiden.

Miniforløb inddrager elevernes egen hverdag

Du kan godt nøjes med bare at lade dine elever udforske de tre børneportrætter selv. Men du kan også udvide oplevelsen og fagligheden med det tilhørende mini-forløb.

Her arbejder eleverne med de tre portrætter og sammenligner børns levevilkår i Tunesien med deres egne vilkår i Danmark. Det sker med små øvelser, der er tilpasset 1.-2. eller 3.-5. klasse. De kan bl.a. lave deres egne tidshjul og vennebøger og reflektere over ligheder og forskelle.

Se mini-forløbet i Opgave 19 i Opgavebanken.

Her er opgaverne

Se opgaverne til dette forløb. De rummer differentierede aktiviteter fra 1.-5. klasse.

Opgavebanken

Del på Facebook