Gå til hovedindholdet

Kom til Tunesien med DR Ultra og Ramasjang

Motor Mille og Hr. Skæg er på spændende eventyr for at redde regnbuens guld. Og Jonas fra Ultra Nyt får kun 48 timer til til at opdage Tunesien – men får heldigvis hjælp af youtuberne Paluch og Momme!

Vælg en filmrække:

Jagten på regnbuens guld 48 timer i Tunesien

Jagten på regnbuens guld

Motor Mille og Hr. Skæg tager på eventyr til Tunesien i denne serie. Vi oplever forskellige byer og landskaber og møder tunesiske børn, men først og fremmest er det en spændende historie med indbyggede etiske dilemmaer og et budskab om at bruge sin stemme.

Program 1: Hvor er vi? (10:22)

Motor Mille og Hr. Skæg vågner på et ukendt sted og kan ingenting huske. Hvor er de henne, og hvad er der sket? Måske er de eftersøgt, for der er plakater med deres ansigter i byen. De flygter gennem gaderne, og får hjælp af en dreng. Mille husker pludselig, at de er blevet hypnotiseret. Måske er det derfor, at de ikke kan huske noget? Nu skal de have opklaret mysteriet om, hvad der er sket, men inden da opdager de også et nyt problem: Regnbuen er knækket i to stykker. Åh nej!

Program 2: Hvem er skurken? (11:48)

Hr. Skæg og Motor Mille bliver ringet op i Tunesien af Heino Lange fra Ramasjang. Det viser sig, at han har hypnotiseret dem for at de skal stjæle Regnbuens guld til ham. For at sikre sig, at de gør som han siger, har Heino taget regnbuekrukken til fange. Han har en plan, som han deler med sin ven, skildpadden Linda, og han forklarer hende, hvorfor han vil have regnbuens guld. I Tunesien åbner Motor Mille og Hr. Skæg deres rygsæk, og der stråler et gyldent lys ud af den.

Program 3: Hvem har stjålet guldet? (13:13)

Det viser sig, at Hr. Skæg og Mille har regnbuens guld i rygsækken! Har de virkelig stjålet det? De flygter ud af byen, og Hr. Skæg husker pludselig, hvordan de stjal guldet under hypnose. Heino ringer igen til Tunesien, men han bliver forstyrret af sin nabo Jonna, der stjæler hans strøm. Hr. Skæg og Motor Mille opdager, at der er gået et stykke af Regnbuens guld og Hr. Skæg husker pludselig, at de under hypnosen tabte guldet, så det gik i to stykker. Det er deres skyld, at regnbuen er knækket!

Program 4: Den hemmelige dør (12:40)

Hr. Skæg og Motor Mille får samlet Regnbuens guld og nu er regnbuen hel igen. Nu skal de bare have afleveret guldklumpen tilbage men hvor er den hemmelige dør? Motor Mille og Hr. Skæg rider på dromedar gennem Saharas ørken og får også hjælp af en skoleklasse, men de bliver opdaget af en voksen og må tage flugten. Heino ringer rundt til telefoner i Tunesien for at finde Hr. Skæg og Motor Mille og hypnotisere dem igen.

Program 5: Hvem narrer hvem? (10:03)

Hr. Skæg og Motor Mille opdager, at de har mistet tasken med regnbuens guld, og det er jo en katastrofe! Heino er træt af, at Jonna bliver ved med at tage hans strøm, så han ikke kan ringe til Tunesien. Motor Mille og Hr. Skæg finder en måde at få tasken tilbage på. Heino vil have Mille og Hr. Skæg tilbage med guldet, og de lader som om, at de er hypnotiserede for at lokke Heino til at fortælle, hvor guldet er stjålet fra. Hr. Skæg og Mille må beslutte, om de vil aflevere guldet tilbage eller tage det med hjem for at redde regnbuen.

Program 6: Fjender eller venner (13:13)

Hr. Skæg og Motor Mille møder Heino på campingpladsen. Heino vil have guldet, men Motor Mille og Hr. Skæg har deres egne planer. Endelig finder de også ud af, hvorfor Heino har hypnotiseret dem og sendt dem til Tunesien for at stjæle Regnbuens guld.

Musikvideo: Regnbuens guld (02:17)

48 timer i Tunesien

Jonas Madsen fra Ultra Nyt er taget til Tunesien for at opleve så meget som muligt af landet på 48 timer. Han får hjælp fra de populære rejseyoutubere Paluch og Momme, og der er fuld fart på!

Overnatter i forladt hule (11:47)

De tre rejsekammerater tager ud til huler, hvor beduiner boede i gamle dage. Her skal de sove, men inden da skal de spille hockeykamp med stave af palmeblade og til en festmiddag med kamelkød. Momme viser også sine talenter som trommeslager. Der er næsten 40 grader, og hulerne er så varme, at Paluch og Momme vil sove ude, men det tør Jonas ikke. Han får den værste nat i sit liv.

Momme bliver gift! (14:41)

Momme får æren af at opleve et tunesisk bryllup helt tæt på – han er bruden! Dagen starter med en snak om varmen, og hvordan tuneserne mærker klimaforandringerne. Så har drengene en basket-konkurrence, og en stor præmie venter vinderen. Jonas møder en ung reporter, der kæmper for ytringsfrihed, og så deler de en kolossal is.

Del på Facebook