Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Gratis adgang til de tidligere års materialer til U-landskalenderen

Her kan du finde masser af gratis undervisningsmateriale fra Danida om forskellige lande – der både er spændende og helt klar til brug.

U-landskalenderens materialer til 2013-2021 ligner meget dette års materiale. De er stadig aktuelle, og både PDF-bøger, opgaver, film, websites og øvrige materialer ligger gratis og parat til brug på nettet. Til nogle af årene fås de trykte bøger stadig.

Linkene nedenfor fører dig til de tidligere års websites for U-landskalenderen. Hvert år er der fokus på et nyt udviklingsland – og hvert år har en god forfatter skrevet årets bog.

Materialerne for 2013-2021 minder på mange måder om det nye for 2022. De er stadig både fuldt ud aktuelle og brugbare. For hvert år ligger der også stadig en komplet hjemmeside med masser af gode opgaver, film og andre materialer. Det hele er klar til brug for både dig og eleverne.

Også bøgerne ligger gratis til brug på hvert års hjemmeside. For nogle år kan du også stadig bestille et trykt klassesæt eller enkeltbøger.

Materialerne fra 2012 og årene før har en meget anderledes form og med langt færre opgaver. Til nogle af disse år fås der stadig trykte bøger i Danidas webshop. Der er ikke websites fra 2012 og tidligere.

NB: På hjemmesiderne for årene 2013-2019 kan I ikke længere bruge web-værktøjet og iPad-app'en til at lave fotohistorier – de var bygget med en teknik, der ikke bruges længere. Alt andet på disse års hjemmesider virker dog fint og kan bruges.

Bestil tidligere års bøger i Danidas webshop

Den store plan

Årets elevbog er skrevet af Kirsten Sonne Harild

Kig i bogen

Download elevbogen

U-landskalenderen har gjort en forskel

Børn i mere end 40 lande har igennem årene fået gavn af U-landskalenderens projekter. Men hvad kom der ud af indsatsen?

Læs her om nogle af resultaterne

Børn hjælper børn – verden rundt

Gennem årene har U-landskalenderen hjulpet børn i mere end 40 lande – særligt i Afrika, Asien og Latinamerika. Blandt de mange projekter er:

  • Bedre skolegang for børn i Zambia, Kenya, Tanzania og Bangladesh
  • Bedre ernæring til børn i Congo og Nepal
  • Hjælp til flygtningebørn i Myanmar, Jordan og Libanon
  • Bekæmpelse af polio i afrikanske lande
  • Hjælp til børn med handicap i Chile
  • Bygning af børnehaver og skoler i Indien, Peru og Tanzania U-landskalenderen verden rundt.

Se hele listen over de sidste 60 års lande og hjælpeprojekter her

Del på Facebook