Gå til hovedindholdet

Maysam

Maysam er ni år og bor sammen med sine forældre, sin bror Joud og hunden Bell i byen Gabes, hvor der både er kyst, ørken og bjerge. Gabes er en af verdens ti varmeste byer, og området er tørt og fyldt med gult sand fra ørkenen. For at skærme mod den varme sol går mange mennesker med hatte, der er flettet af strå.

Maysam går i 3. klasse og er godt i gang med at lære fransk. I Tunesien taler man mest arabisk, men man skal også lære fransk i skolen. For mange år siden hørte Tunesien nemlig under Frankrig. Maysam elsker at gå i skole og er glad for alle fag, og især idræt og engelsk. En gang om ugen lærer eleverne at bruge en computer. Det kan hun også godt lide. Når hun bliver stor, vil Maysam gerne være læge.

Maysam elsker at danse og spille basketball. Hendes bedsteforældre har sat en basketball-kurv op i deres hjem, så Maysam kan spille basketball, når hun er på besøg.

En gang om året fejrer familien den traditionelle højtid Eid. Eid er en stor fest ved afslutningen på en måned, som kaldes ramadanen, hvor man ikke må spise i de lyse timer. Op til Eid har Maysams familie et par får gående i gården. Maysam synes, at det er hyggeligt at fodre fårene. Til Eid bliver fårene slagtet og lavet til et festmåltid for hele familien.

Maysam kommer tit i byens fritidsklub, hvor hun går til dans og gymnastik hver fredag og lørdag. Maysams mor arbejder i fritidsklubben, hvor hun hjælper med at lære nogle af klubbens børn, hvordan man laver radioprogrammer om, hvad der sker i byen. Radioen hedder Radio Palma og sender nogle timer om dagen. For at blive børnereporter skal man være mindst 12 år, så Maysam er ikke gammel nok selv, men hun elsker at være med i radiostudiet.

På siden Børnereporterne kan du se mere om, hvad en børnereporter laver.