Gå til hovedindholdet

Gaddour

Niårige Gaddour bor sammen med sin mor, far og lillebror. Gaddour går i 4. klasse på en privatskole. Familiens store hus ligger i den nordlige, frodige del af Tunesien i byen El Kef.

Når Gaddour kigger ud ad vinduerne, har han udsigt til bjerge med masser af buske og træer. Gaddours mor er optiker, og familien har flere butikker i byen. Byens indbyggere går til Gaddours mor, når de har brug for briller. Gaddour går tit hen i brillebutikken efter skole og prøver nye brillestel eller hygger sig med at lege med butikkens computer – når der altså ikke er kunder. 

I Tunesien er der vilde gadekatte, men mange familier har også kæledyr. Gaddours familie har en kat, som har killinger. Gaddour prøver at gøre killingerne tamme, men nogle gange forstyrrer hans lillebror, så killingerne bliver forskrækkede og løber væk. Når det sker, kommer Gaddour og hans lillebror op at slås. 

Gaddour har ikke så mange faste pligter hjemme, for hans familie har hushjælp til at gøre rent og lave mad. Faktisk får han slet ikke lov til at hjælpe til, selv om han prøver. Derfor har han god tid til at øve sig på sin violin. Gaddour kan godt lide musik og er glad for alle slags instrumenter.

Det bedste, han ved, er når hushjælpen laver couscous med gedekød og drikken raieb. Den er lavet af mælk, der er gæret, så smagen er lidt syrlig.