Gå til hovedindholdet

Ayhem

Ayhem er 12 år og bor sammen med sin far, mor og storesøster i et lille hus i udkanten af byen Bekalta ved kysten. Familien har en hund, som elsker at lege. Der, hvor Ayhem bor, er der smukke strande, hvor man kan bade. Der er også mange flotte hoteller. Desværre kommer der ikke længere så mange turister på ferie i Bekalta. Derfor er området blevet fattigere.

I Ayhems hjem spiser og sover hele familien i ét rum, så han er glad for at komme på et fritidshjem inde i byen. Her bygger han robotter, for han elsker at skille ting ad og samle dem igen. Ayhem er også vild med at spille fodbold med vennerne. Normalt cykler Ayhem hen til fritidshjemmet, men familien har kun én cykel, og nogle gange snupper hans storesøster cyklen for næsen af ham. Når det sker, må Ayhem gå den lange vej til fritidshjemmet, for familien har ingen bil. 

Der findes stadig tunesere, som ikke har strøm i huset eller et komfur til at lave mad på. En af dem er Ayhems bedstemor. Derfor hjælper han sin bedstemor med at lave trækul af pinde. Trækullene bruger hun til at tænde et lille bål, som hun kan lave mad på.

Ayhem hjælper også sin bedstemor med at købe ind på markedet. Han elsker, når appelsinerne er modne, og han får lov til at købe nogle ekstra, som han spiser sammen med sin bedstemor.  

Tit tager Ayhem ud og fisker ved kysten, så familien kan få frisk fisk til aftensmaden.