Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Elevbogen er fyldt med godt stof og er et centrum i materialet

Glæd dig til årets elevbog af en af de mest populære forfattere: Kirsten Sonne Harild. Ud over hovedfortællingen har hun skrevet tre læs let-eventyr fra Tunesien. Bogen rummer også masser af faktastof og flotte illustrationer. Den er et centrum i materialet, men man kan også bruge det uden. Der er lydbøger og læsetræning. 64 sider i stort format.

Elevbogen er materialets tematiske omdrejningspunkt og et godt centrum i et litteraturfagligt danskforløb. Og så er den bare spændende læsning. Du kan sagtens bruge opgaver og andre dele af materialet til et forløb uden elevbogen, men den fungerer rigtig godt som rød tråd. I kan også bruge fortællingerne som intro – og høre dem som lydbøger, oplæst af forfatteren.

'En farlig film' og tre eventyr – af Kirsten Sonne Harild

I år har en af landets mest populære børne- og ungdomsforfattere skrevet årets fortællinger: Kirsten Sonne Harild.

Kirsten er kendt for sine serier til de 9-13-årige læsere: ’Pjok og Petrine’, ’Cornelius Krut’, ’Død eller levende’, 'The Oh My Godz’, ’FC Englene’, ’Pony & Co.’, ’Flik flak’, ’Sally, Glenn og vilde Maxi’ og mange andre. I 2013 modtog hun Søren Gyldendals Hæderspris.

Dette års hovedfortælling ’En farlig film’ handler om drengen Naim, som bor med sine forældre og søsteren, Nadia, i den lille by Makthar blandt olivenlunde og romerske ruiner i Tunesiens indland. Her kan det være meget svært at få et arbejde, særligt hvis man ikke har knoklet løs i skolen. Derfor bruger Naim al sin fritid på at sidde hjemme og læse lektier. Og derfor har han ikke mange venner.

Men pludselig en dag får han en gave af sin bedstemor, der kommer til at vende op og ned på alting: En mobiltelefon. ”Husk, det er farligt at filme mennesker,” siger bedstemoren bestemt, da han åbner gaven. Hun har selv levet i en tid, hvor det var forbudt at filme på gaden.

Heldigvis har Naim en meget bedre ide. Han vil lave sjove kattefilm til Youtube. For katte er i hvert fald ikke forbudt, og dem er der masser af i Makthar.

Men Naim får et problem. Kattene er dovne og ikke spor sjove at filme. Derfor tager han videre til de romerske ruiner i udkanten af byen. Og her får han nøje på en dreng, der laver tricks på en gammel cykel. Og snart har han fået lavet en film, som viser sig at være farlig og føre en hel masse med sig …

Til de yngste læsere har Kirsten Sonne Harild også bearbejdet tre korte historier fra Tunesien. En historie fra romertiden om en slave og en løve, en Amazigh-legende (fra berberkulturen) om regngudens tårer samt en gammel fortælling om en mor og hendes syv sultne børn.

Lydbøger og læsetræning

Elevbogen kan bruges i danskundervisningen på flere måder. Bogen er på 64 sider, i stort og flot format, med stor skrift, og teksterne har varierende længde og lix. Hovedfortællingen egner sig som selvlæsning for gode læsere i 2. klasse og opefter. De små eventyr er skrevet i lavere lix.

På hjemmesiden får svage læsere i klassen læsestøtte. Vi lægger nemlig både hovedfortællingen og eventyrene ud til eleverne som onlinebøger med tekst og oplæsning. I kan også høre dem som rene lydbøger – eller bruge bogen til højtlæsning i klassen.

Masser af faktastof i små bidder

Elevbogen rummer masser af godt faktastof om mange sider af livet og naturen i Tunesien. Det er skåret op i små bidder som billedtekster, bokse, ordforklaringer og temasider, der knytter an til emner fra fortællingen – og til de emner, eleverne møder på hjemmesiden og i arbejdet med opgaverne.

Bogen er gennem-illustreret med flotte billeder fra Tunesien af den danske fotograf Jeppe Gudmundsen-Holmgreen og med sjove, fabulerende illustrationer af tegneren og tegnefilms-instruktøren Dorte Bengtson.

Bestil klassesæt nu med rabat

Trykt klassesæt 279 kr.

NB: Prisen stiger 1. juli

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Det får du med et gratis PDF-klassesæt

  • Elevbogen som PDF
  • Lærervejledningen som PDF
  • Adgang til web-univers med alle opgaver, web-værktøjer til elevproduktion, iPad-app, film, lydbøger, læsestøtte og lærermaterialer.

Se elevbogen fra 2021

Sidste års elevbog giver dig et godt indtryk af, hvordan den nye udgave for 2022 er indrettet og fungerer – selv om alt indholdet bliver nyt.

Download elevbogen fra 2021 (pdf)

Se lærervejledning fra 2021

Sidste års lærervejledning giver dig et godt indtryk af, hvordan den nye 2022-udgave vil fungere – selv om indholdet selvfølgelig bliver helt nyt.

Download lærervejledning fra 2021 (pdf)

Del på Facebook