Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Masser af gode film ligger klar i Filmbanken

Materialet rummer mange film fra DR, Danida og IMS, som alle er lavet specielt til årets U-landskalender. Filmene indgår i undervisningen, men I kan også bruge dem i jeres pauser til at give ekstra perspektiv. Filmene vil ligge klar på websitet omkring 1. oktober – samtidig med at klassesættene sendes ud.

I filmene kommer eleverne til at opleve mange sider af Tunesien tæt på. Der er også tutorials – korte instruktionsfilm til de to web-værktøjer, hvor eleverne producerer fotohistorier eller en digital lågekalender om Tunesien. På den måde er det nemt at introducere eleverne til arbejdet.

DR Ramasjang – med Hr. Skæg og Motor Mille

Guldet for enden af regnbuen er fundet i Tunesien, men nu er det blevet stjålet! Pludselig befinder Motor Mille og Hr. Skæg sig i Tunesien, og de er eftersøgt. Men kan det passe, at de har stjålet Regnbuens Guld? Heldigvis får de hjælp af Tunesiens børn til at løse mysteriet.

DR Ultra – med Jonas

Jonas Madsen fra Ultra Nyt bliver sendt til Tunesien og skal løse en opgave, der kræver hjælp fra lokale børn og unge – men det skal gå rigtig stærkt!

Film fra Danida

Rundt om på hjemmesiden vil dine elever kunne se en række korte film fra forskellige dele af Tunesien. I introfilmen ’Velkommen til Tunesien’ får de en spændende rundtur i landet. Andre små film handler f.eks. om at gå i skole, om livet i det grønne højland og om hovedstaden Tunis. Desuden fortæller Kirsten Sonne Harild i en lille film om hendes inspirationen til historien ’En farlig film’. Og så er der som altid små film, hvor I kan lære at tælle til ti – i år på arabisk og fransk.

Film fra IMS

Årets hjælpeorganisation, IMS, bidager med en mange korte film. Dels korte film og 'explainere' om, hvad årets projekt egentlig går ud på, og hvorfor god journalistik er vigtigt - begge dele forklaret i børnehøjde. Dels mange korte filmklip, der tilsammen giver indblik i tunesiske børns hverdag til temaet 'Tunesiens børn'.

Bestil klassesæt nu med rabat

Trykt klassesæt 279 kr.

NB: Prisen stiger 1. juli

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Få nyhedsbrevet - og ekstra muligheder

Med U-landskalenderens nyhedsbrev til lærere får du tilbud om materialer og muligheder fra Danida – og opfølgning på resultaterne. Kommer 3-4 gange årligt.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Mening om materialet

Hvor er det stærkt at producere et undervisningsmateriale, der kan rumme alt dette helt ned i indskolingen.”

Det siger didaktikerne

Del på Facebook